• Diefstal

  26 februari 2017

  Ik hang met een aantal werken bij cafe het Bonte Paard in Laren. Gisteren bracht ik nog wat folders en zag tot mijn schrik dat er een werk was gestolen. Een prachtige ingelijste ijsvogel, hier ben ik zo ziek van en ook zo boos.

   

   

  Lees meer >> | 1037 keer bekeken

 • Hout-Art

  1 september 2014

  Nieuwe trend in de kunst !!! 

  Afbeeldingen van dieren op stijgerhout. Kan zowel binnen als buiten hangen. Leuk cadeautje of hebbending slechts € 27,50.

  Lees meer >> | 1349 keer bekeken

 • La route creative

  23 juli 2012

  Op 22 en 23 september 2012 open atlier route in Huizen. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen in de keuken van de kunstenaar tussen 11.00 en 17.00 uur.

  Lees meer >> | 2083 keer bekeken

 • 1e expositie

  22 april 2012

  Mijn werken werden voor het eerst getoond in eigen atelier. Het waren 2 een succesvolle dagen, ik heb 3 doeken verkocht en 2 opdrachten. In mijn leven is een feit niet iets waard omdat het waar zou zijn, maar omdat het iets te betekenen heeft. De 2 opdrachten zijn portretten, ik schilder graag portretten dus deze opdrachten betekenen veel voor mij als autodidacte kunstenaar.

  Lees meer >> | 1806 keer bekeken

 • geen claim

  13 januari 2011

  De slang heeft niet gebeten.

  Na enkele maanden een welles nietes mail contact, brieven over en weer naar een advocaat, is de plagiaat claim ingetrokken bij mij en ook bij de andere kunstenaars. Een kunstwerk op doek of paneel is geen exacte kopie van een foto. Het is een  eigen kunstzinnige interpretatie van een bestaand beeld, daarmee ontstaat er een nieuw kunstwerk van een schilder met eigen kleuren en materialen. Het gaat dus niet zozeer om de overeenkomsten, maar juist om de aanwijsbare verschillen tussen foto en schilderij. Wij halen opgelucht adem en hebben weer veel plezier in het schilderen. Het is echter wel triest dat er mensen zijn die een ander hun plezier niet gunnen, en waarbij alles kennelijk draait om geld.

  Lees meer >> | 2148 keer bekeken

 • vrije academie en de slang

  21 september 2010

  Wat betekend het woord vrij? Neem als voorbeeld een foto. Als een foto openbaar gemaakt word d.m.v. kranten, bladen, internet of in een boek. Je vind dit een mooie foto om te schilderen. Je kijkt of dit mag, of er een copywhrite op zit. Is dit het geval, dan mag je deze foto niet gebruiken, dit staat er dan ook duidelijk bij vermeld. Op het internet staan miljoenen foto's, 80 % van de kunstenaars gebruiken dit fantastische medium als inspiratie. Ook op de vrije academie gebruikt men deze voorbeelden als studie doek. Het internet blijkt echter een jungle te zijn met gevaarlijke slangen. Een slang die bijt, maar waar je van te voren niet van wist dat deze giftig was. De maker of de plaatser van de foto heeft verzuimd om de afkomst te vermelden. Indien een mens een trouwring draagt, dan weet je dat deze niet vrij is, of niet vrij wil zijn, dus moet je daar vanaf blijven, dit is duidelijk te zien. Als je een fiets ziet staan, dan weet je dat dit niet jou fiets is, dus moet je daar vanaf blijven. Veel site's op internet zijn dus misleidend zonder informatie over de afkomst. Heb je volkomen ter goedertrouw een foto gebruikt als voorbeeld, en maak je jou werk openbaar, dan is daar opeens de slang.

  Lees meer >> | 1903 keer bekeken

 • Plagiaat

  13 september 2010

  Ik haal mijn schildervoorbeelden van internet, uit de krant, uit bladen, foto,s van mensen die anderen hebben gemaakt of die ik zelf maak. Op dit moment ( september 2010 ) beschuldigd iemand mij en 4 andere kunstenaars van exto van plagiaat? Is het wiel niet al uitgevonden? Een persoonlijk schilderwerk is toch heel anders dan een foto. Dat is een eigen creatie met verf op doek of op paneel. Indien er bij staat (  werken van beroemde kunstenaars ) deze mogen niet worden gebruikt, dan word dit gerespecteerd en waag ik me daar niet aan. Mijn naam is niet Harry van Megeren, echter schilderen kon hij wel.  

  Lees meer >> | 2079 keer bekeken