figuren

uit 2011 tot 2019 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Dancing girl

2019

Dancing girl

de diva

2019

Elegant in full color

Maanvrouw

2019

Fantasie

Passionata

2019

passionata

Rocking girl

2019

Rocking girl

Roos op glas in Barok lijst

2019

Houtsnijwerk lijst met Roos op glas 

Twisting girl

2019

Twisting girl

vurige passie

2019

In vervoering beleefd zij de dans, dit werk zit in een robuste zwarte lijst

Willem van Oranje

2019

Hier is Willem vermoord, hij is terug als kat omdat hij 9 levens heeft. De muis heeft zich verstopt maar is toch nieuwsgierig. Zit in zwarte strakke lijst.

melkbus

2018

Een melkbus gevuld met vrolijke bloemen

de sloot

2018

Laag water in de sloot, nieuwsgierige schaapjes 

de provincie

2018

de provincie op bedrukt linnen met als basis transparante gesso

Parijs

2018

Fantasie impressie Parijs op bedrukt linnen met als basis transparante gesso

Het land van Maas en Waal

2016

Na mijn bezoek aan de tentoonstelling van Jeronimus Bosch zat mijn hoofd vol inspiratie. Ik ben dit lied gezongen door Boudewijn de Groot, tekst van Lennaert Nijgh op paneel gaan schilderen. Alles van het lied zit erin plus nog wat fantasie figuren uit mijn koker, inclusief robuste zwarte lijst  

sloppenwijk

2016

Geinspireeerd door het boek ( Schuim der aarde ) het speelt zich af in een grote Brasiliaanse stad. Bikkelhard, gruwelijk, overleven, armoede, kinder prostitutie, een boek dat je eigenlijk niet zou willen lezen, er overkomtje een gevoel van machteloosheid. mijn emoties an afschuw legde ik vast op dit doek.

Vanitas 1 Bloed

2015

De situatie in de wereld en alle emoties heb ik gevisualiseerd. De vergangkelijkheid, de nietigheid van het aardse, de tijdelijkheid en de zinneloosheid. 

Vanitas 2 de rode draad

2015

Door de situatie in de wereld en alle emoties, heb ik dit op doek gezet op mijn manier. Gevisualiseerd met voorwerpen en uitbeeldingen, die de vergankelijkheid weergeven. De nietigheid van het aardse, het tijdelijke en de zinneloosheid.

De rode hoek

2015

Gemengde techniek met papier, stof, band, acryl en mediums.

Esther & Jimmy

2015

Esther Verlinden van stal de Eekhorst met een van haar bijzondere paarden. Ik moest dit schilderen, haar snoet hoe ze naar het paard kijkt.

de oude man

2015

De oude man en zijn allerliefste vriendin, ze begrijpen elkaar volkomen en haar liefde is onvoorwaardelijk.

vioolles

2015

Moedeloos zit ze daar, het wil maar niet lukken om de sonate van Wolfgang Amadeus Mozart er in te krijgen, ze droomt weg naar......

Love bird

2014

Een engelachtig meisje met een gewond vogeltje in haar handen

modern ballet

2014

fijnschildering van een danseres in een prachtige lijst 30 x 36 met lijst

spietse

2016

Prachtige ballet houding inclusief mooie lijst

dikke vrienden

2014

Een klein meisje is vrienden met deze mooie Fries, ze is zijn steun en toeverlaat

de boerenzoon

2014

samen met zijn trouwe hond tuurt hij over het water

Carcassonne

2014

Carcassonne, een middeleeuwse vestingstad in Frankrijk met 1 van de 5 mooiste kastelen ter wereld. De oorsprong ligt in de 8e eeuw voor Christus. Jaarlijks komen er 3 miljoen toeristen, ik heb dit stukje gefotograveerd om te schilderen. Op de ronde steen zit een torenvalk met prooi. 

Goois tafereel

2014

Een hond met een parelketting, een tafeltje met diverse spannende dingen.......

Loverboy

2013

Hij is eenzaam en heeft verdriet, waarom? Hij kent geen liefde.

Een Roald Dahl verhaal

2013

Geinspireerd door het boek van Roald Dahl, mijn liefje mijn duifje. De man mocht ten tijde van zijn huwelijk niets, zijn vrouw zat hem voortdurend op zijn nek. Ze is overleden, hij heeft haar ogen in een fles met formaliene gezet. Hij doet nu alles wat hij nooit mocht.    

Erwin Olaf

2012

Erwin Olaf is een top fotograaf, hij is net als ik geboren en opgegroeid in Hilversum. Zijn werken werden in 1e instantie bekend in de jaren 80 waarmee hij doelbewust choqueerde, later met gewaagde transgressieve fotografie. Zijn 1e fotoboek verscheen in 1985, daarna volgden er vele boeken waarin thema's zoals kwetsbaarheid en eenzaamheid centraal staan. In 1988 ontving hij de prijs voor jonge Europese fotografen. In 2005 kwam hij in het nieuws door een foto van prinses Diana met een bloederige mercedes op haar bovenarm. De hoogste prijs die ooit voor een foto van Olaf op een veiling in NY is betaald, bedraagt € 27.168,00 het betreft een foto uit de serie portrets of hope. Zijn werk is opgenomen in collecties over de hele wereld. In 2010 was Olaf te gast in het TV programma ZOMERGASTEN van de VPRO en won de Johannes Vermeer prijs.  

dood en leven

2012

Dit doek spreekt voor zichzelf

Liza Fertschman

2012

Liza Fertschman is een wereldbroemde violiste, geboren in Nederland. Haar ouders zijn gevlucht uit Polen en zijn ook musici. Op haar 16e won ze al de hoogste staats muziek onderscheiding.

Het raam

2011

Een open raam in een oude loods waar men brocantes  verkoopt en workshops geeft.

Ons domein

2011

Als ik naar de deur loop, daar word ik blij van. Een vieuw in Frankrijk

Port reitz school

2012

Een van de 3 doeken gemaakt van en voor gehandicapte leerlingen van de Port Reitz school in Mombassa, Kenia. Ik ben 2 x in Kenia geweest waar men fantastisch werk doet. De doeken zijn geveild en verkocht voor dit goede doel.

de 3 gratieen

2012

Mijn versie van de 3 gratieen, in een efteling sprookje, gemaakt voor de kinderen van de mythyl school de Trappenberg in Huizen, onthulling van het doek november 2012.  

Nefertiti

2012

Koningin Nefertiti circa 1300 jaar v.chr. echtgenote van Ramses de 2e welke een grote familie had. Toen hij overleed had hij 200 vrouwen / concubines, 96 zonen en 60 dochters. Nefertiti is de belangrijkste vrouw in zijn leven geweest. Ze overleed in het 24e jaar van zijn regeren als farao, ze waren toen 29 jaar getrouwd.

Hatsjepsoet

2012

Hatsjepsoet is de eerste vrouwelijke farao ca. 1450 jaar v.Chr. 18e dynastie van het nieuwe rijk. Ze vertoonde adrogyn verdrag, word zowel als vrouw en als man afgebeeld. Ze was de dochter van Thoetmosis 1 en Ahmose ( een bijvrouw ) Thoetmosis had ook een zoon bij een bijvrouw. Toen hij overleed was deze pas 3 jaar, te jong om te regeren en Hatsjepsoet werd regentes en kroonde zichzelf tot farao ( Thoetmoses 2 ) Ze heeft 22 jaar geregeerd en veel goeds gedaan voor Egypte. Ze had een halfbroer welke later weer met haar dochter trouwde. Incest was volkomen normaal in die tijd, net zoals bijvrouwen en geliefdes. Men beweert dat Hatsjepsoet een minnaar had, de hoge priester van Amon en Senenmoet. Ik heb haar in kleuren uitgebeeld vanaf een rode uitgebeelde wandsteen. 

Venus

2012

Venus ( Griekse mythe ) godin van de liefde rond 300 jaar v.chr. in die tijd werd in Rome de 1e Venus tempel gebouwd door Julius Ceasar. Ze word meestal naakt afgebeeld of in een schelp, en als moeder, godin, engel, koningin, of als feeks.  De verering voor haar gaat door tot minstens begin 4e eeuw. Ik heb haar op doek gezet met een hedendaags gezicht.

de moderne dans

2011

De moderne dans